2013. szeptember 11., szerda

MinistránsBajnokság2013

A nyári szünet utolsó napját újra együtt töltöttük: ministránsainkkal, szüleikkel, barátainkkal. Egy kis ministráns bajnokságot szerveztünk, melyben községünk kis "istenszolgái" összemérhették gyorsaságukat, pontosságukat, ügyességüket, leleményességüket.
Összesen tizenegy játékos állt rajthoz különböző versenyszámban. Nézzük is sorjában:

A nagy csapat - most mint vetélytársak

Az első versenyszám mindenekelőtt a gyorsaságról szólt: két, vízzel megtöltött lufival a kézben kellett egy bizonyos távot a lehető legrövidebb idő alatt taljesíteni. Íme:






A következő versenyszám a pontosságról, s ügyességről szólt. Kb. három méter távolságból kellett tíz teniszlabdából minél többet belejuttatni a vödörbe. Íme:


...pontosan így!




A következő versenyszám eddig ismeretlen volt mindenki számára. Egy sültös sapkára egy teászacskó volt ráragasztva. A feladat a következő volt: bármilyen kézi segítség nélkül, egy perc alatt minél többször feljuttatni, fellódítani a teászacskót a sült tetejére. Jó móka volt:








Komoly szurkolótábor is volt: eljöttek a szülők, nagyszülők, testvérek, barátok...






Ismét egy, még sosem gyakorolt versenyszám következett. Szájban kanál, tálban piskóta. A feladat: kézi segítség nélkül a lehető legtöbb piskótát átjuttatni egy másik tálba. Íme:







így, így!







A legelső feladathoz hasonló következett. Vizeslufival futás, amelyet azonban át kellett dobni két igen magas akadályon, majd elkapni... Szerencsére, nem sikerült mindenkinek - jókat nevettünk:



itt a lufi...

...hol a lufi?



hoppá

ez talán kicsúszott...

Győzelem!


Hajrá!!!


A legmókásabb feladat volt soron. Elő volt készítve egy tál, benne liszt... A lisztnek az alján pedig egy kis édesség. Na, ezt kellett megszerezni - csupán a száj, levegő, fogak használatával. Előtte kicsit megmostuk a gyerekek arcát, hogy... ne legyenek piszkosak :)





Megvan!!!!






Fújd csak, fújd... :)



Mindenki mosolygott









felkészülés, vigyázzz

...rajt!



S az utolsó előtti feladat: gumikacsákat megitatni, majd "kiüríteni" - a lehető legtöbb vizet átjuttatni:








amikért harcoltak







Középen az egyik bíró - időmérő






Minden falusi gyermeknek tudnia kell fejni. Itt egy gumikesztyűből kellett minél többet "kifejni":











Nem maradt más hátra, mint az eredményhirdetés. A harmadik helyen Juhász Bálint, a másodikon testvére, Juhász Gergő, az elsőn pedig Bertók Patrik végzett.








Hála és köszönet Istennek, s mindenkinek, aki részt vett, segített, s bármilyen módon támogatott.
Minden
Isten
Nagyobb
Dicsőségére!