2013. július 16., kedd

Kármel-hegyi Boldogasszony


Ma a Kármel-hegyi Boldogasszony emléknapja van. Ez a megemlékezés a Kármel hegyéhez kötődik, amelynek szépségéről a Szentírás egyik könyve ír – s többek között ezen a hegyen védte meg Illés próféta Isten hitét. És azért jött létre e mai ünnep, mert a keresztes lovagok ennek a hegynek szépségében, és a hit védelmében látták meg Szűz Máriának mintegy előképét (Adoremus), aki szebb, mint bárki a földön, és mindenki másnál nagyobb a hitének szépsége, tisztasága is. Így, ennek kapcsán és e két gyönyörű szimbólum elmélyítéseként jött létre az egyik legjelentősebb szerzetesrendünk, a Kármeliták rendje.
Minden szerzetesrendnek van egy kitűzött célja, rendeltetése, hivatása. A Kármelitákét Lisieux-i Kis Szent Teréz fogalmazta meg: „Szeretni Istent, és megszerettetni őt”. Milyen gyönyörű feladat, milyen nemes vágy... Próbáljuk meg mi is megvalósítani. „Szeretni Istent, és megszerettetni őt” – ahogy a Szűzanya is teszi mindmáig.

A MisszióIpolyvarbó2013 képekben - 2. rész



A Misszió második napján játékok következtek - először egy capture the flag játék, amit láthatóan mindenki nagyon élvezett:













Voltak, akik sérülés miatt más kellemes, hasznos, és Istennek tetsző időtöltést választottak, mint pl. Péter testvér:




Majd délután elkezdődött a Megasztár című tehetségkutató program, sok fellépővel, zsűrivel, karaokéval stb.



Este, a szentmise után pedig a várva várt Ipolyvarbó - Missziósok focimeccs volt programon, íme néhány kép a nagy derbiről:






Az első gól -
0:1

Az új sportág: szinkronfutás

A második gól - 0:2


A lelátó is majdnem teljesen megtelt



















A szerencsésebbek saját szobájuk kényelméből nézhették a magas színvonalú mérkőzést


A bíró








Nem hiányozhatott az élő kommentár sem!













Dávid és Góliát













Az eredmény tehát 0:2 maradt, köszönjük mindenkinek, aki eljött, játszott, nézett, szervezett! Mindent Isten Nagyobb Dicsőségére!