2013. április 11., csütörtök

Húsvéti vértanú - Szent Szaniszló


E húsvéti időnk mindennapos témája és lényege az, hogy Jézus az ő kereszthalálával és feltámadásával legyőzte a bűnt és a halált, s ezzel örök életet szerzett nekünk. Ma azonban, először az idei húsvéti időben egy vértanúra emlékezünk– Szent Szaniszlóra, aki Krisztus húsvéti megváltása után ezer évvel szenvedett vértanúhalált.
Érdemes itt megállni, s kicsit elelmélkedni ezen. Ez az időszak s ez a mai emléknap is arra figyelmeztet: Isten nem a földi szenvedéstől, s nem az itteni nehézségektől váltott meg minket. Hanem az örök kárhozattól. Feltámadásával pedig nem földi felhőtlen jólétet, hanem az örök életre való bejutást szerezte meg számunkra.
Kérő imáinkban is ehhez tartsuk magunkat: elsősorban ne földi jót, de mennyeit; ne elmúlót, de örökké tartót lérjünk!

Audiencia, ahol a pápa a fő drukker


Érdekes, s talán tetszetős hírek jelennek meg manapság a médiában új szentatyánkról...
Íme egy:

Kedvenc futballklubjának, a San Lorenzo de Almagrónak a képviselői is jelen voltak Ferenc pápa általános audienciáján a Vatikánban.


Az ANSA olasz hírügynökség beszámolója szerint a hetente sorra kerülő kihallgatáson a Buenos Aires-i egyesület küldöttei is részt vettek a Szent Péter téren. A katolikus egyházfő spanyolul köszönte meg nekik és más, Spanyolországból, valamint Dél-Amerikából érkezett zarándokoknak, hogy eljöttek.
Ferenc pápa évek óta rajongója, sőt pártoló tagja a többszörös argentin bajnok klubnak, s a hírek szerint még most is fel tudja sorolni az 1950-es évek kezdőcsapatait.

Forrás: MTI