2011. december 19., hétfő

A csendbéli szó /Lk 1,5-21/

Keresztelő Szent János születése és az az körüli események, melyekről a mai evangélium szólt nem a nagy nyilvánosság előtt, hanem csendben, imádság közben történtek. Zakariás papnak az imádság, az áldozat bemutatás közben jelent meg az Úr angyala úgy, hogy arról senki sem tudott. Nem csinált semmi különleges dolgot, csupán végezte becsülettel minden nap a napi imádságait.
Ahhoz, hogy az Isten bennünk, a mi életünkben is működni tudjon, talán nem kell semmi különlegeset, rendkívülit tennünk: legyünk hűek az Istenhez, s figyeljünk oda napi imádságaink alatt az ő szavára. Biztos, hogy ma is mondani akar valamit. Ezért próbáljunk meg a ma esti imánkban kicsit többet hallgatni, abbahagyni a szavakat és csak Istenre figyelni.

A zeneiskola tanulóinak koncertje - néhány kép

Pénteken, 2011 december 16-án az ipolyvarbói alapiskola ebédlőjében került sor a művészeti alapiskola diákjainak karácsonyi koncertjére.
Köszönjük a sok szép zenei élményt, hálaképpen közlök néhány képet (mivel nem akartam zavarni az előadókat, csak egy 50mm-es objektívet használtam - ezért szinte teljesen azonos a perspektívája minden képnek):