2011. február 15., kedd

Ministráns foci bajnokságra megyünk!


Szerdán, azaz február 16-án egy 
ministráns teremlabdarúgótornán veszünk részt Ipolynyéken.

Este, reméljük, képes beszámolóval adjuk majd tudtotokra az eredményt. Az ipolyvarbói plébánia csapata mellett ott lesz még Ipolynyék, Csáb, Nagykürtös, Apátújfalu, stb...

Kérjük imáitokat az egész nap folyamán!
Köszönjük.


„Noé azonban kegyelmet talált az Úr előtt” /Ter 7,1/

Az ószövetségi könyvekben az Isten mint végtelenül irgalmas Úr jelenik meg, azonban sok helyen egy másik „tulajdonsága” is nyilvánvalóvá válik: hogy ő abszolúte igazságos. Úgy gondolhatjuk, hogy ez a két tulajdonság nem fér össze… hogyan lehet az Isten irgalmas, és közben igazságos?
Noé azonban kegyelmet talált az Úr előtt”. Tehát Noé sem volt egy teljesen szent, bűn nélküli ember, csupán kegyelmet talált az Úr előtt… mindössze megkönyörült rajta az Úr. De vajon miért? Miért pont ő rajta? Talán a válasz is ugyanebben a szentírási részben találjuk meg: „Noé úgy tett, ahogyan az Úr megparancsolta neki”. Azon volt, hogy Istent terve szerint éljen.
Hiába akarjuk mindig megtenni azt, amit az Isten szeretne tőlünk…nem vagyunk tökéletesek, nem fog menni mindig. A puszta igazságosság miatt így meg kellene halnunk. Azonban az Irgalmas Isten nem a teljesítményünk alapján ítél, hanem a szívünk szándéka szerint. Úgy, mint Noét. Ha bennünk is meglesz a szándék Istennek tetszően élni, az igazságosság fölött az irgalom győz majd.